בחודש יוני 2014, בעיצומו של שבוע הספר העברי, הוציאה עיריית ירושלים צו פינוי לספריית הקהילתית ״מעגלים״ שפעלה באחת מהכניסות לבניינים ברחוב מעגלי יבנה. הספרייה הוקמה על ידי זוג הורים צעירים, נעמה טייר ותם אקסלרוד, שהורידו לכניסה לבנין שני מדפים, כמה ספרים ופרסמו בפייסבוק על הקמת הספרייה. תוך ימים ספורים הוצפה הספרייה בעשרות ספרים ומדפים.
צו הפינוי פורסם ברשתות החברתיות, הפך לויראלי וחברי כנסת פנו לעיריית ירושלים בבקשה לבטל את הצו. סופרת הילדים תמר וייס הציעה להעביר את הספרייה לפארק המסילה, יוזמה דומה הגיעה מראש לשכתו של ניר ברקת באותה העת – דפנה דין, ואף תם ונעמה תמכו ברעיון. באגף חברה בעירייה אהבו את הרעיון אולם לא ידעו כיצד ליישמו.
שוב היו אלה תלמידי הקורס ״אמנות, אקטיביזם ומרחב ציבורי״ שהתגייסו למשימה. יחד עם התושבים הם תכננו את ״תחנות הקריאה״ תחנות אוטובוס ישנות שהוסבו לספריות קהילתיות בפארק המסילה. העירייה אימצה את התוכניות ומימנה אותן, ואף מימנה רכזות פעילות לתחנות הקריאה לשנת הפעילות הראשונה.
שוב היו אלה תלמידי הקורס ״אמנות, אקטיביזם ומרחב ציבורי״ שהתגייסו למשימה. יחד עם התושבים הם תכננו את ״תחנות הקריאה״ תחנות אוטובוס ישנות שהוסבו לספריות קהילתיות בפארק המסילה.
המרצים, הסטודנטים והתושבים יחד עם עובדי העירייה הקימו את תחנות הקריאה: תחילה בפארק המסילה פינת רחוב מסריק, השניה על פארק המסילה מול פארק גוננים, והשלישית הוקמה בבית צפפא תוף שיתוף תושבי הכפר. את פעילות התחנות ריכזו תמר וייס בתחנת מסריק ועליזה רז מלצר בתחנת מקור חיים – גוננים.
תחנות הקריאה בפארק המסילה הובילו ליוזמות נוספות ברחבי העיר להקמת ספריות קהילתיות בהן בבית הכרם, ארמון הנציב, פארק סן סימון ועוד.
הספרייה הקהילתית מעגלים בכניסה לכניסה ג ברחוב מעלגי יבנה 9 ממשיכה לפעול בהצלחה רבה.